2021 m. balandžio 7 d., trečiadienis


Ramybės neduoda mintis – kur su šeima praleisti šį savaitgalį? Kur pakviesti draugus gimtadienio proga ar „pasižmonėti“ su bendradarbiais?

Atvažiuokite į Gelgaudiškį – dvare visus metus rengiamos edukacinės, teatralizuotos ekskursijos. Kviečiame Jus apsilankyti jaukiose, ypatingą aurą išsaugojusiose dvaro menėse, susipažinti su turtinga jo istorija, pasivaikščioti parko takais – apsilankyti su šeima ar padovanoti prasmingą popietę artimiesiems, bendraminčiams, giminėms ar įmonės darbuotojams.

 

Ekskursija rūmuose (su gido paslaugomis). Svečius pasitinka dvaro ponia, vedama ekskursija po rūmus – pasakojama dvaro istorija, supažindinama su unikalia rūmų puošyba (secesija), supažindinama su XIX-XX a. dvarininkų gyvenimo būdu.

Ekskursija su šokių edukacija. Svečius pasitinka dvaro ponia, vedama ekskursija po rūmus – pasakojama dvaro istorija, supažindinama su autentišku rūmų interjeru. Ekskursijos antroji dvaro ponia pakviečia pasimokyti nuotaikingų dvaro šokių. Tai šokiai-žaidimai, kurių choreografija nesudėtinga, jie pritaikyti įvairaus amžiaus žmonėms.

Ekskursija su šokių edukacija ir vaišėmis. Svečius pasitinka dvaro ponia, vedama ekskursija po rūmus – pasakojama dvaro istorija, supažindinama su interjeru, mokomasi nesudėtingų dvaro šokių.

Vėliau terasoje svečiai vaišinami 3 rūšių dvaro sūriu, arbata ar namine gira, pasakojama apie dvaro virtuvę.

Teatralizuota ekskursija. Ekskursijos dalyvius prie rūmų pasitinka dvaro ponas, vedama trumpa apžvalginė ekskursija po rūmus. Vėliau svečius ponas lydi į parką. Žvaigždėje, kur susikerta aštuoni keliai, svečiai bendrauja su medžiotojais, ragauja žvėrienos vaišių, Eidama toliau grupė stabteli prie Asesoriaus kapo: čia pasitinka baudžiauninkės, verkia žąsis praganiusi maža piemenaitė, svečiai vaišinami iš dvaro virtuvės nugvelbtu sūriu... Trečiojoje stotelėje, Velnio kalne svečius pasitinka linksmybės – gyva muzika, išsipustę ponai, naminė gira ir kropeliai (zanavykų krašto kulinarinis paveldas).

Edukacinė ekskursija mažiesiems „Į svečius pas raganą“. Vaikams dvare pasakos forma pasakojama dvaro istorija, kaip veikė krosnys, lyginamas vaikų gyvenimas prieš 100 metų dvaruose ir paprastuose kaimo namuose. Pamokėlės metu vaikai mokomi dvariško etiketo, mandagaus elgesio, surengiama viktorina, kurios metu dalijami saldūs prizai. Vėliau vaikai su ponia eina ieškoti gerosios raganos – su ja žaidžia ir linksminasi!

Edukacinė ekskursija vaikams ir paaugliams. Vaikams dvaro ekspozicijų salėje pasakojama dvaro istorija, lyginamas vaikų gyvenimas (apranga, mityba ir kt.) prieš 100 metų dvaruose ir paprastuose kaimo namuose. Ekskursijos metu vaikai mokomi dvariško etiketo, mandagaus elgesio, surengiama viktorina, kurios metu dalijami saldūs prizai. Vėliau vaikams rūmuose ponia apsirengusi profesionali šokių mokytoja veda šokių pamoką. Po užsiėmimų vaikai lipa į ant dvaro stogo įrengtą apžvalgos aikštelę. Pedagogai, lydintys grupę, vaišinami kava, arbata.

Naujiena! Edukacija šeimai. Šeštadieniais dvare ypač laukiamos šeimos su vaikais. Tėveliai gali užsisakyti pažintinę ekskursiją rūmuose su ponia, o vaikai gali pažaisti su guvernante. Vėliau visa šeima gali pasimokyti dvariškų šokių arba pasigaminti suvenyrinę dvaro lėlytę.

 

Laukiame Jūsų!

Visos ekskursijos yra užsakomos iš anksto tel. 8676 82722 arba 8601 49493 



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą